Close

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De Nederlandsche Tafelronde Hoeksche Waard NR. 75 is onderdeel van de landelijke vereniging. Een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert, die tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen veelvuldig worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Een club voor mannen tussen de circa 25 en maximaal 40 jaar. Een club die aan service doet, dat zeker. Want naast (internationale) vriendschap en persoonlijke ontplooiing is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk.

De Nederlandsche Tafelronde Hoeksche Waard NR.75 wordt meestal “de Ronde Tafel Hoeksche Waard” genoemd. De Tafel in de Hoeksche Waard is op 21 november 1959 opgericht. Inmiddels bestaan we dus al weer 50 jaar.

Service is waar het voor een groot gedeelte om draait. Ieder jaar organiseren we evenementen met als doel gelden op te halen. Deze gelden worden besteed aan goede doelen, meestal in de Hoeksche Waard. Op de pagina service projecten leest u hier meer over. Heeft u een goed doel dat steun nodig heeft ? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Doelstellingen

De Tafelronde, rekening houdende met en eerbiedigende iedere godsdienstige en levensbeschouwelijke overtuiging stelt zich ten doel:

1. Het verschaffen van inzicht in de wijze waarop anderen zich, zowel persoonlijk als in beroep, ontplooien en stimuleren van de leden bij de ontwikkeling van hun eigen persoonlijkheid;

2. Het versterken bij haar leden van het besef, dat ieder op zijn eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen;

3. Het bevorderen van onderlinge vriendschap en wederzijds begrip bij haar leden;

4. Het bevorderen van internationale vriendschap, samenwerking en begrip